Útlum

To v žádném případě! Náš oddíl dobu kovidovou využívá naplno.

V lednu nám grafička Pavla Hlaváčová z Plzně dotáhla do zdárného konce návrh našeho nového loga. Také nám navrhla banery a další propagační materiály. K těm také použila nádherné fotografie, které nám zhotovil Jiří Votava z Mohelnice. Nám už zbývalo jen si to vše nechat v Zábřehu u pana Tělupila (mimochodem rovněž lukostřelec) vytisknout. Tohle nás jistě pozvedne výš v oblasti naší prezentace, reklamy i sponzoringu. Také už zaznamenávám zvýšenou hrdost a sebevědomí našich členů.

Neméně důležitým projektem bylo založení UČEBNY na Googlu. Již od vzniku našeho oddílu jsem toužil mít nějaké úložiště nebo knihovnu, ke které by měl každý člen oddílu přístup. Až nyní měla naše instruktorka Nelča skvělý nápad využít k tomuto účelu aplikaci z nabídky Googlu. Zatím se ji učíme používat. I tak jsme v ní už udělali spoustu práce. Založili jsme 5 témat, ve kterých máme již 30 dokumentů – metodické listy, výukové obrázky, diplomové práce dotýkající se lukostřelby, metodiky výcviku lukostřelby, soutěžní řády a spoustu dalších věcí. To ovšem není vše! Pokud tuhle aplikaci znáte, pak víte, že umožňuje tvorbu kvízů (testů). Máme za sebou test z bezpečnostních pravidel a připravujeme přezkoušení všech členů oddílu ze soutěžního řádu MZP. Je to skvělý nástroj pro studium.

Tím naše práce ani zdaleka nekončí. Chystáme oddílový závod a to hned jak nám to vláda povolí. To je spousta práce. Taky nezapomínáme na individuální tréninky a konzultace, údržbu terčovnic a jiného materiálu. Snažíme se zkrátka, abychom dobu kovidovou nejen přečkali, ale abychom byli na jejím konci stejně dobří jako před jejím začátkem a možná i lepší. S tímto konstatováním přeji všem lukostřelcům „ať nám to lítá“.

Vedoucí oddílu Roman Žilka